A verseny ütemezése

Meddig lehet jelentkezni?

A 2013-as Zöld Iroda Verseny meghosszabbított jelentkezési határideje 2012. szeptember 21. (péntek).

Hogyan tudok jelentkezni?

A versenyre az elektronikus jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével lehet regisztrálni a részletes versenyszabályzat elfogadását követően.

Jelentkezem a 2013-as Zöld Iroda Versenyre!

Hogyan zajlik a verseny, melyek a főbb mérföldkövek?

1.    A zöldülés útjára lépünk! – Képzés és műhelymunka

A verseny keretében kétnapos képzésen vesznek részt az indulók 2012. november 6-7-én. A tréning a zöld irodai működés komplexitására világít rá, a PDCA (plan-do-check-act) rendszer keretébe helyezi a környezet- és emberbarát iroda kialakítását, külön foglalkozik a Zöld Iroda-csapat megszervezésével, a munkatársak motiválásával, a zöld kommunikációval, a megtakarítási lehetőségekkel és ötletekkel, valamint az irodai ökológiai lábnyom kiszámításával. A képzés az interaktivitáson és a tapasztalati tanuláson alapul. A második nap délutánján kerül sor a verseny indító megbeszélésére és a technikai részletek egyeztetésére is.

A versenyző irodák jelentkezésükkel vállalják, hogy egy munkatársuk (lehetőleg a leendő Zöld Iroda-koordinátor) részt vesz a kétnapos tréningen.

Azoknak a versenyzőknek, akik sikeresen elvégezték a KÖVET Egyesület 2012. november 6-7-i kétnapos Zöld Iroda-menedzser képzését, elegendő a verseny indító megbeszélésén részt venniük.

2.    Hol tart most az irodánk? – Kezdő állapotfelmérés

A verseny kezdetekor a jelentkezők az iroda ökotérképezésével, valamint a KÖVET Zöld Iroda-szakértői által kifejlesztett Ellenőrző lista, Környezeti „időjárás-jelentés”, és Irodai Ökolábnyom-kalkulátor kitöltésével mérik fel irodájuk kiindulási állapotát és a leginkább fejlesztésre szoruló területeket, valamint készítenek egy rövid cégbemutatót is. Ez alapján minden iroda elkészíti saját Zöld Iroda Akciótervét és Kommunikációs tervét. A felmérés anyagait magyar és angol nyelven egyaránt el kell készíteniük az irodáknak.

3.    A Zöldülés Útja

A felmérés eredményeként elkészített akcióterv és kommunikációs terv alapján az irodák megvalósítják zöld fejlesztéseiket és programjaikat.

4.    Audit

A KÖVET Egyesület Zöld Iroda-szakértői helyszíni audit keretében vizsgálják meg a zöldülő irodák teljesítményét és eredményeit.

5.    Mit ért el az irodánk a verseny során? – Záró állapotfelmérés

A program végéhez közeledve a versenyzők a kezdő felmérésnek megfelelően ismét feltérképezik irodájuk állapotát, és a megadott esettanulmány sablon alapján bemutatják az elért eredményeket. A felmérés anyagait magyar és angol nyelven egyaránt el kell készíteni.

Mikor zárul a verseny?

A verseny 2013. március 29-én zárul, a legjobbaknak járó díjakat pedig a Zöld Iroda Kiállításon adják át 2013 május 30-án.

Kik kapnak díjat?

A győzteseket független zsűri választja ki nyilvános szempontrendszer alapján. A legnagyobb változást elérő irodák a 2013 Legtöbbet Zöldült Irodája, míg a legjobban teljesítők a 2013 Legzöldebb Irodája díjat kapják.

Az irodai környezetvédelem egyes területein kiemelkedően teljesítő irodák különdíjat kaphatnak a zsűri és a Zöld Iroda-szakértők értékelése alapján.

Megnézem a korábbi díjazottakat!

Hogyan vehet részt az irodám az Európai Zöld Iroda Versenyen?

Az 2013-as Zöld Iroda Verseny díjazottjai és különdíjasai juthatnak tovább az Európai Zöld Iroda Versenyre.

Ki szervezi a hazai versenyt?

A KÖVET Egyesület a Zöld Iroda Programja keretében immár hatodik alkalommal rendezi meg a Zöld Iroda Versenyt. A program partnerei és támogatói:

Ki szervezi az Európai Zöld Iroda Versenyt?

A NeGOSE, Network for Green Office Standardization in the EU program megvalósításában a KÖVET Egyesület koordinálásával 6 országból (Belgium, Bulgária, Észtország, Szlovénia, Románia és Magyarország) 7 szakmai szervezet vesz részt. A versenyen a programban szereplő 6 ország nemzeti versenyein legjobb eredményt elérő irodák mérettetnek meg.

?>