KÖVET a zöld irodákért

A KÖVET Egyesület egyik legnépszerűbb, 1999-ben kidolgozott eszköze a Zöld Iroda Program, melynek keretében számos kis- és nagyvállalat, különböző méretű intézmény és civil szervezet irodájában honosodott meg a környezetkímélő és emberbarát irodai működés, valamint a munkatársak tudatformálása.

kovet logo

A program fejlődését mutatja, hogy Zöld Irodai szakértői tevékenységünk mellett egyre népszerűbb – rendszerint az év elején megrendezésre kerülő – Zöld Iroda versenyünk és a verseny lezárását és megkoronázását jelentő Zöld Iroda kiállításunk.

Ezen felül jelent meg a már környezettudatosan üzemelő irodák részéről az igény, hogy hivatalosan is megkülönböztethetőek legyenek a többi irodai munkahely közül és mindezt külső, független szakértő révén hitelesítsék. A KÖVET Egyesület ennek érdekében dolgozta ki a Zöld Iroda minősítést, amelynek 2009 óta megvan első büszke tulajdonosa, a Kinnarps Hungary Kft.

Jogosan kérdezhetik, hogy mi a haszna mindennek. A fenntarthatóság iránt elkötelezett szervezet első lépése lehet az irodai zöldítés, amit gyakran követnek az egyéb területeken folyamatosan megjelenő környezetvédelmi, fenntarthatósági, vállalati felelősségvállalási szempontok. Az irodazöldülési folyamat elsősorban nem kommunikációs céllal zajlik, de a kapcsolódó hírverésben is sok lehetőség rejlik, amely új témákat, figyelemfelkeltő eredményeket hozhat, növeli a vállalat jó hírét, ezt pedig érdemes megosztani az ügyfelekkel, partnerekkel, sajtóval is.

Zöld Iroda Programunk az elmúlt évek során számos alkalommal jelent meg a szaksajtóban. Nyomtatott sajtóban 63 alkalommal, rádióban 52, televízióban 9, az interneten pedig több mint 100 megjelenést regisztráltunk. A Zöld Iroda versenyek győzteseivel a regionális és helyi lapokban is számos interjú készült.

Programunkat sokan kedvelik, egyre többen alkalmazzák a Zöld Iroda jó gyakorlatokat, kreatív, ötletes megoldásokat vesznek át egymástól az irodák. Célunk 2011-ben, hogy országos szinten népszerűsítsük az irodazöldítést vállalatok, önkormányzatok, intézmények körében, ezért a Zöld Iroda Vándorkiállítás projekt keretében öt helyszínre (Szeged, Pécs, Győr, Dombóvár, Tatabánya) látogatunk el egy-egy hétre, ahol a rendezvények keretében igyekszünk a látogatók minél szélesebb körét megismertetni a zöld iroda fejlesztésében rejlő lehetőségekkel.


?>