Zöld menedzsment

Az irodai működés a cég fő profiljától függetlenül mindenhol hasonló elemekből áll, hiszen az anyag- és energiaáramok, a jelentősebb környezeti hatások és a zöldülés lehetőségei hasonlóak, de a helyi lehetőségek mindig nagyon eltérőek lehetnek.

Amikor megszületik az elhatározás, hogy tenni szeretnénk azért, hogy fenntarthatóan működjön az irodánk, az első lépés megtétele a legnehezebb. Ilyenkor azt érezhetjük, fogalmunk sincs, hol kezdjünk hozzá. Abban szeretnénk tehát segítséget nyújtani, hogy meghatározzunk néhány fontos szempontot, tanácsot, amit szem előtt tarthatnak, megfontolhatnak a zöldülni kívánó irodák, és amelyek segítik őket a nagyobb hibák elkerülésében.

Mégis mik lehetnek ezek a nagyobb hibák?

  • Az a veszély, hogy jót akarunk, de mégsem azt az eredményt kapjuk, amit vártunk.
  • A munkatársak ellenállásába ütközünk.
  • Nem jönnek a várt eredmények.
  • Jelentős erőforrás ráfordítással csekély sikert érünk el, amivel még a vezetőség ellenszenvét is kiválthatjuk.

Ma már a környezetvédelem nem annyira divat, mint inkább alapkövetelmény, azonban a felnőtt lakosság gondolkodásmódjába még nem ágyazódott be a felelős gondolkodás. Sokszor kell még „szoktatnunk” a munkatársakat a jóra.

Finomabb eszközöket alkalmazhatunk, ha a környezeti kérdésekre érzékeny csapattal dolgozunk, illetve abban az esetben is, amikor eljutunk a Zöld Iroda kialakításának olyan fokára, ahol már nem az alapproblémákat kell megoldanunk.

Kezdetben egyszerű üzenetekkel, könnyen megvalósítható akciókkal, és érzékelhető sikerekkel tudjuk bevezetni a programot, hiszen a kezdetei eredmények nagyon fontosak a későbbi elköteleződés megszerzéséhez. Ennek legjobb módja, ha minél előbb bevonjuk a munkatársak legszélesebb rétegét, tudatosítva bennük személyes felelősségüket és a fejlődési lehetőségeket.

Vezérelvek

Fő vezérelvek, amelyekre a közérthető üzenetek felfűzhetőek, és amelyek nem csak Zöld Iroda esetében alkalmazhatóak:

  • Rethink (Újragondolás)
  • Reduce (Felhasználás visszafogása)
  • Reuse (Újrahasználat)
  • Replace (Helyettesítés)
  • Recycle (Újrahasznosítás)

Figyeljünk arra, hogy a jót jól tegyük! Pl. ne köröztessük a Zöld Iroda felhívást papíron 100 példányban. Igyekezzünk az akciók során példamutató eszközöket választani.

Az irodai munka hatásai anyag és energiafogyasztás területén sem elhanyagolhatóak, ám nagyon jelentősek azok a hatások, amelyeket a szemléletformálás útján érhetünk el. A fenntarthatóság ügyével foglalkozó valamennyi szakértő és laikus is egyet ért abban, hogy globális tudatváltás nélkül nem valósítható meg valódi áttörés. Valamennyi platformon a környezeti nevelés kérdése egyike a 10 legfontosabb fenntarthatósági tényezőnek.

Feladatmegosztás

A vezető feladata, hogy jó célt válasszon a menedzser dolga a legideálisabb út megtalálása a célhoz!

Felsővezetők feladata kiállni a fenntarthatóság ügye mellett és elkötelezni magukat, hogy ennek szellemében irányítják a cégüket. Ez azt is jelenti, hogy minden szükséges (és ésszerű) erőforrást rendelkezésre kell bocsátaniuk a környezeti célkitűzések megvalósításához. 

Miután a felső vezetés kinyilvánította a szándékát és elköteleződését, a környezeti menedzserre vagy megbízottra hárul az a felelősségteljes feladat, hogy a lehető legtöbbet kihozza a szervezetből!

Soha nem késő elkezdeni az irodai működés környezetbaráttá tételét! Vizsgálja zöld szemmel a mindennapi irodai működést, és számos olyan kreatív megoldás fog előkerülni, ami megkönnyíti a munkát.

Ez a feladat messze túlmutat az anyagáramok figyelésén és a szabályok megalkotásán. Egy jó környezeti vezetőnek megfelelő lélektani ismeretekkel is rendelkeznie kell azt illetően, hogy miként fogadtassa el a nézeteit. A környezeti célok érdekeit szolgáló változtatások nem lehetnek sikeresek, ha csak a szabályok eszközeihez nyúlunk. Itt a fő cél a dolgozók megnyerése! A hatékonyság és a sikeresség feltétele az elkötelezett csapat, amely a vezető mögött felsorakozik. Ők azok, akik ötleteikkel segítik a munkát és nem csak akkor tartják be a szabályokat, amikor látja valaki, vagy szankció van kilátásban.
 

Megvalósítás lépései

?>