Greeneration Roadshow

A KÖVET Egyesület zöld programja fiataloknak

A KÖVET Egyesület fontosnak tartja, hogy a fenntarthatóság a fiatalok mindennapos szemléletévé és gyakorlatává váljon. Ezért indítja útjára a 2012-2013-as tanévben a Greeneration című programját, amelynek keretében abban a nemzedékben szeretné elmélyíteni  a környezettudatosság és a fenntarthatóság szemléletét, amely a közeljövőben lép majd a munkaerőpiacra.

2013 tavaszán öt nagy vidéki egyetem karrier expóján vesz részt a Greeneration rendezvénykamion, amely kézzelfoghatóan, testközelből mutatja be, milyen lehet egy irodai környezet, ha azt tudatosan, környezet- és emberbarát módon működtetik. A felsőoktatásban résztvevő hallgatók a helyszínen első kézből tájékozódhatnak olyan környezeti és társadalmi problémákról, mint az energiahatékonyság, a túlfogyasztás, a méltányos kereskedelem és a környezettudatosság egyéb dimenziói.

A Greeneration kampány célja, hogy azok a pályakezdő fiatalok, akik még kevés ismerettel rendelkeznek a fenntarthatóság munkahelyi dimenzióiról információhoz jussanak az irodák környezeti terheiről, és ehhez kapcsolódóan a megtakarítási lehetőségekről. A program hangsúlyos része a kommunikáció, amely elsősorban a felsőoktatásban résztvevő generáció körében népszerű virtuális felületeken, az interneten és a közösségi médiában is zajlik majd, és számos interaktív és edukációs elemet tartalmaz.

A Greeneration Roadshow állomásai:

  • Szeged: 2013. március 13.
  • Győr: 2013. április 09.
  • Miskolc: 2013. április 10.
  • Pécs: 2013. április 16.
  • Debrecen: 2013. április 24.

A KÖVET Greeneration programja az Új Magyarország program keretében, a KEOP-6.1.0/B/11-2011-0090 pályázat segítségével valósul meg.

További információ:

Csizmadia Edit,
KÖVET Egyesület
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36-1/473-2290
www.kovet.hu


?>